“Door de cao-ontrafelaar van Akyla kunnen we foutloos en volledig geautomatiseerd de inleners-cao ondersteunen. Akyla is hierbij een betrouwbare partner gebleken, met veel kennis van zaken.”

Consolid maakt naar volle tevredenheid gebruik van Akyla’s unieke cao-ontrafelaar Xplican

“Cao-ontrafeling was voor ons voorheen een hele klus, maar met de ontrafelaar van Akyla wordt dit werk ontzettend vergemakkelijkt”, vertelt Marco Reder, projectmanager bij Consolid. “We werken al sinds de jaren ’90 met eigen software voor ontrafeling, maar dat systeem was inmiddels sterk verouderd en had zodoende veel last van ouderdomskwaaltjes en was niet meer van deze tijd. Dat is logisch, want er is technisch gezien zoveel meer mogelijk dan toen wij onze software bouwden. Ieder urenbriefje moesten wij bijvoorbeeld nog tweemaal invoeren in onze administratie, eerst als niet-ontrafeld urenbriefje, daarna als ontrafelde uren. Kortom: de ontrafelaar deed echt niets anders dan wat de naam al zegt en ontlastte ons niet in de rest van de urenadministratie. Xplican van Akyla doet dat wel. Een must, want we wilden af van al die extra handelingen.”

“Het kan simpelweg niet misgaan”

De keuze voor Akyla was voor Consolid snel gemaakt. De landelijke uitzender is namelijk al sinds 2013 klant en maakt gebruik van flexportal e-UUR. “En aangezien ons dat ontzettend goed bevalt, hebben we ook de vraag voor een nieuwe cao-ontrafelaar bij Akyla neergelegd. En met groot succes!”, vertelt Reder. “Xplican is voor ons in e-UUR geïntegreerd. We kunnen uren ontrafelen door urenbriefjes met van-tot-tijden aan te maken (dit doen wij zelf of gebeurt door onze flexkrachten of inleners) of door de importtool te gebruiken. De uren worden daarna automatisch ontrafeld en omgezet tot een ontrafeld urenbriefje met vergoedingen en toeslagen. Bij één klant lezen we met behulp van de importtool tot wel 55 flexkrachten tegelijk in, zonder dat we de lijst hoeven te bewerken. Het kan simpelweg niet misgaan en het is dan ook een grote ontlasting voor onze backoffice.”

In korte tijd de grootste klappen maken

Inmiddels heeft Consolid bij tien klanten de cao-ontrafelaar geïmplementeerd en dat aantal is uiteraard groeiende. Reder heeft er bewust voor gekozen om met de belangrijkste cao en de grootste klanten te beginnen. “We investeren enorm in automatisering, simpelweg omdat we onze groei anders niet aankunnen. Met de TLN-cao, de cao van Transport en Logistiek Nederland, konden we in korte tijd de grootste klappen maken. TLN is bovendien één van de meest uitgebreide en daarmee ook lastigste cao’s, omdat die veel aparte toeslagen en specifieke vergoedingen kent. Xplican bespaart ons voor TLN-klanten dan ook veel tijd.”

“We hebben de resultaten behaald waar we op gehoopt hadden”

Reder is zeer te spreken over de samenwerking met en de kennis en kunde van Akyla. “De implementatie is goed en snel verlopen. De medewerkers van Akyla zijn oplossingsgericht en komen bij vragen altijd snel met een concrete oplossing. Ze houden verder altijd de dialoog en geven regelmatig terugkoppeling over de voortgang. Samen met Akyla hebben we Xplican zo optimaal mogelijk in kunnen richten. We kunnen het nu eigenlijk zo gek niet bedenken of de cao-ontrafelaar kan het aan. Wetgeving, uitzonderingen, klant specifieke afspraken: alles is instelbaar en dat is een groot pluspunt. Samen met Akyla hebben we nu al het resultaat behaald waar we op gehoopt hadden: het product werkt perfect.”

Over Consolid
Consolid is Nederlands grootste gespecialiseerde uitzend- en detacheringsbureau in vervoer en veiligheid. Consolid specialiseert zich al sinds de start in 1990 in het leveren van flexibel inzetbare vakmensen aan bedrijven in deze sector. Denk hierbij onder meer aan buschauffeurs, transportchauffeurs, treinmachinisten, beveiligers en monteurs. Dagelijks werken ongeveer 2500 vakmensen van Consolid bij bedrijven in stads- en streekvervoer, railververvoer, beroepsgoederenvervoer, automotive en de particuliere beveiliging. Consolid biedt werk in heel Nederland en heeft acht vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Xplican?

Vraag dan een gratis online demonstratie aan met één van onze experts!

Demo aanvragen

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!