'We kunnen het zo gek niet bedenken of de CAO ontrafelaar kan het aan. Wetgeving, uitzonderingen, klant specifieke afspraken: alles is instelbaar en dat is een groot pluspunt.'

Marco RederIT Manager Consolid

Hoe Consolid al meer dan 10 jaar efficiëntieslagen maakt met Akyla

Consolid is dé detacheerder en opleider in transport, logistiek en mobiliteit.
Het is 2013 als Consolid voor het eerst bij ons komt. In eerste instantie voor het importeren van urenbriefjes, maar inmiddels gebruikt Consolid Akyla als een volwaardig portaal: urenregistratie, interpretatie en onboarding van nieuwe flexkrachten. De plek waar zowel de flexkracht als de inlener alle informatie en documenten kan vinden.

Wekelijkse 2500 urenbriefjes inlezen

Consolid start in 2013 met gebruik van onze uren-importtool voor de verwerking van urenbriefjes van de inleners. Op dat moment maken ze nog gebruik van een eigen gemaakt systeem waarbij veel dubbel en handmatig werk komt kijken, wat groei van de organisatie in de weg zit. Ze starten met wekelijks 55 urenbriefjes te importeren, maar schalen al snel op. Tegenwoordig lezen ze wekelijks zo’n 2500 urenbriefjes in via ons portaal.

Implementatie cao-ontrafelaar versnelt groei

Maar de allergrootste tijdswinst behalen ze met het gebruik van de Uren-ontrafelaar. In 2018 starten ze ook met onze uren-interpretatie (Xplican). Reder: “Met de TLN-cao, de cao van Transport en Logistiek Nederland, konden we in korte tijd de grootste klappen maken. TLN is bovendien één van de meest uitgebreide en daarmee ook lastigste cao’s, omdat die veel aparte toeslagen en specifieke vergoedingen kent. Dit bespaart ons veel tijd. We kunnen nu 4 keer zoveel omzet draaien met dezelfde mensen op onze backoffice.”

'De medewerkers van Akyla zijn oplossingsgericht en komen bij vragen altijd snel met een concrete oplossing. Ze houden altijd de dialoog en geven regelmatig terugkoppeling over de voortgang.'

Marco RederIT Manager Consolid

Alle gegevens bereikbaar via één portaal ‘Mijn Consolid’

De belangrijkste stap nemen ze in 2019 als ze overgaan op een nieuw backoffice systeem, AFAS. “We wilden ernaar toe dat voor iedereen via één portaal alle gegevens bereikbaar waren. Ze krijgen één inlog en daar gebeurt alles. Dat ervaren onze flexkrachten als heel positief.” Door de koppeling met AFAS kunnen flexkrachten bijvoorbeeld loonstroken en uitbetalingen zien en verlof aanvragen.

Over Consolid

Consolid is dé detacheerder en opleider in transport, logistiek en mobiliteit. Wij zijn dé strategisch partner als het gaat om duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en mobiliteit. Met Consolid hebben bedrijven en instellingen altijd de beschikking over flexibel inzetbare krachten. De uitzendorganisatie biedt ondersteuning bij werkaanbod en -capaciteit, met eigen digitale tools en software. De Consolid Academy leidt flexkrachten en vast personeel van opdrachtgevers op, of schoolt ze bij met branche-erkende opleidingen. Bovendien ondersteunt Consolid opdrachtgevers bij sociale ambities en verplichtingen, zoals MVO en SROI. De ongeveer 200 medewerkers van het uitzendbedrijf zorgen ervoor dat alles goed is geregeld is voor de bijna 7.000 flexkrachten en de opdrachtgevers voor wie zij zich inzetten. Consolid heeft vijf vestigingen in het land en het hoofdkantoor bevindt zich in Hoofddorp.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Xplican?

Vraag dan een gratis online demonstratie aan met één van onze experts!

Demo aanvragen

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!