Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

CASE - Consolid

4X meer omzet met dezelfde mensen

Grootste uitdaging:
Inleners urenbriefjes inlezen voor snellere verwerking

Hoe Consolid al meer dan 10 jaar efficiëntieslagen maakt met Akyla

Consolid is dé detacheerder en opleider in transport, logistiek en mobiliteit.
Het is 2013 als Consolid voor het eerst bij ons komt. In eerste instantie voor het importeren van urenbriefjes, maar inmiddels gebruikt Consolid Akyla als een volwaardig portaal: urenregistratie, interpretatie en onboarding van nieuwe flexkrachten. De plek waar zowel de flexkracht als de inlener alle informatie en documenten kan vinden.

Wekelijkse 2500 urenbriefjes inlezen

Consolid start in 2013 met gebruik van onze uren-importtool voor de verwerking van urenbriefjes van de inleners. Op dat moment maken ze nog gebruik van een eigen gemaakt systeem waarbij veel dubbel en handmatig werk komt kijken, wat groei van de organisatie in de weg zit. Ze starten met wekelijks 55 urenbriefjes te importeren, maar schalen al snel op. Tegenwoordig lezen ze wekelijks zo’n 2500 urenbriefjes in via ons portaal.

Implementatie cao-ontrafelaar versnelt groei

Maar de allergrootste tijdswinst behalen ze met het gebruik van de Uren-ontrafelaar. In 2018 starten ze ook met onze uren-interpretatie (Xplican). Reder: “Met de TLN-cao, de cao van Transport en Logistiek Nederland, konden we in korte tijd de grootste klappen maken. TLN is bovendien één van de meest uitgebreide en daarmee ook lastigste cao’s, omdat die veel aparte toeslagen en specifieke vergoedingen kent. Dit bespaart ons veel tijd. We kunnen nu 4 keer zoveel omzet draaien met dezelfde mensen op onze backoffice.”

Alle gegevens bereikbaar via één portaal ‘Mijn Consolid’

De belangrijkste stap nemen ze in 2019 als ze overgaan op een nieuw backoffice systeem, AFAS. “We wilden ernaar toe dat voor iedereen via één portaal alle gegevens bereikbaar waren. Ze krijgen één inlog en daar gebeurt alles. Dat ervaren onze flexkrachten als heel positief.” Door de koppeling met AFAS kunnen flexkrachten bijvoorbeeld loonstroken en uitbetalingen zien en verlof aanvragen.

Over Consolid

Consolid is dé detacheerder en opleider in transport, logistiek en mobiliteit. Zij zijn de strategisch partner als het gaat om duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en mobiliteit. Met Consolid hebben bedrijven en instellingen altijd de beschikking over flexibel inzetbare krachten. De uitzendorganisatie biedt ondersteuning bij werkaanbod en -capaciteit, met eigen digitale tools en software. De Consolid Academy leidt flexkrachten en vast personeel van opdrachtgevers op, of schoolt ze bij met branche-erkende opleidingen. Bovendien ondersteunt Consolid opdrachtgevers bij sociale ambities en verplichtingen, zoals MVO en SROI. De ongeveer 200 medewerkers van het uitzendbedrijf zorgen ervoor dat alles goed is geregeld is voor de bijna 7.000 flexkrachten en de opdrachtgevers voor wie zij zich inzetten. Consolid heeft vijf vestigingen in het land en het hoofdkantoor bevindt zich in Hoofddorp.

Consolid maakt gebruikt van:

Meer cases

-7FTE

benodigd op backoffice

-9

urenverwerkers nodig

Benieuwd welke impact ons platform kan hebben op jouw flexbedrijf?

Geheel vrijblijvend

Meer cases

Ontdek hoe zij resultaat boeken met Akyla

+47%

uur verwerkt per FTE

+100%

omzet met dezelfde mensen

+15%

Stijging in productiviteit

4x

sneller uitrollen

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengegaan met ons moederbedrijf Textkernel. Onze website zal eind april 2024 overgaan naar Textkernel website. Tot dit tijd vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.