De laatste tips, tricks, updates & nieuws
5 redenen om voor een flexportal te kiezen

14 November 2018

Voor de meeste uitzend- en payrollorganisaties is het selecteren van een flexportal niet gemakkelijk. Wel of niet met een portal werken en indien wel, welke dan? In dit blogartikel beschrijven wij graag de 5 meest voorkomende redenen waarom organisaties voor een flexportal kiezen.

1. Grip op uw processen

Je organisatie leent dag in, dag uit tientallen zo niet honderden flexkrachten uit. Je wilt er zeker van zijn dat contractafspraken worden nagekomen, dat je de juiste flexkrachten uitleent en dat de financiële afhandeling correct wordt uitgevoerd. Een flexportal faciliteert dit en zorgt er zo voor dat je grip houdt op je processen.

2. Verbeterde effectiviteit

Een flexportal leent zich uitstekend als middel om online samenwerking te optimaliseren. Door het delen van informatie resulteren portals in betere performance en samenwerking tussen je bedrijf en flexkrachten, inleners en eventueel bemiddelaars, met als gevolg een verhoogde productiviteit.

3. Verminderen van de administratieve last

De administratieve last die komt kijken bij je vak kan soms heel intensief zijn. Niet alleen de uren en de facturatie zijn vaak erg belastend voor je backoffice, ook het inschrijven van flexkrachten en het opstellen van medewerkerdossiers zijn handelingen die nog vaak handmatig uitgevoerd worden én dus veel tijd kosten. Door een flexportal te gebruiken, worden deze handelingen digitaal ondersteund en uitgevoerd.

4. Voldoen aan wet- en regelgeving

Je hebt vast al eens ondervonden dat de wet- en regelgeving in de flexbranche complex is en snel verandert. Het kan daarom soms best lastig zijn om al deze regels correct toe te passen. Of je hebt ondervonden dat het lastig is om grip te houden op CAO-regels. Een portal kun je optimaal inrichten en is je steun en toeverlaat als het gaat om wet- en regelgeving.

5. (Data)onafhankelijkheid en privacy

Een flexportal beschikt over veel gevoelige informatie, zoals persoons- en contactgegevens, gerealiseerde (gewerkte) uren, facturen en zeer belangrijke managementinformatie. Deze informatie mag niet bij derden terecht komen. Een flexportal garandeert volledige (data)onafhankelijkheid. De data komt alleen bij de personen terecht die recht hebben op de gegevens en informatie.

Benieuwd naar onze flexportal e-UUR en de voordelen hiervan?

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!