De laatste tips, tricks, updates & nieuws
5 punten waar jouw werving en selectie software aan moet voldoen
Stan Olde Wieverink

Stan Olde Wieverink

13 februari 2020

Meer doen met dezelfde mensen - dus zonder extra recruiters aan te nemen. Tijd kunnen besteden aan zaken die voorheen bleven liggen - zoals kritisch kijken naar de opzet van je vacatures, zodat je met je vacatureteksten het verschil kunt maken ten opzichte van concullega’s. Meer tijd kunnen besteden aan zaken die er écht toe doen, zoals flexkrachten vinden, boeien en aan je organisatie binden. Én gemakkelijker, sneller en efficiënter werken. Wanneer jij kiest voor online uitzenden - waarbij je processen digitaliseert, zodat je werving- en selectieproces volledig online draait - geniet van je van verschillende voordelen. Maar dan heb je wel goede werving en selectie software nodig, zodat je jouw online werkzaamheden zo optimaal mogelijk kunt inrichten. En hoe kies je die?

Waarom kiezen voor werving en selectie software?

Een klein stapje terug, want waarom zou je überhaupt moeten voor werving en selectie software? De reden is simpel. Kies je voor online uitzenden, dan heb je te maken met verschillende processen. Die processen kun je laten bestaan uit Excel-bestanden, kaartenbakken, losse papieren of e-mail-inboxen. Zoals je begrijpt is dit niet efficiënt. Ieder proces, of het nou uitgebreid of heel summier is, verdient meer aandacht. Door voor werving en selectie software te kiezen, worden processen gestroomlijnd en dus efficiënter.

Wat heeft een goede werving- selectietool in huis?

Hieronder vertellen wij je graag waar een goede werving- en selectietool volgens ons moet voldoen. Het zijn vijf punten, doe er je voordeel mee!

1.Een goede werving- en selectietool is biedt flexibiliteit.

Volgens ons staat dit punt met stip bovenaan: de ideale werving- en selectietool is in te richten zoals jíj dat wilt. Alleen als je je proces gaat digitaliseren en optimaliseren dan biedt de tool je de gewenste flexibiliteit om daarmee een voorsprong te pakken op concullega’s. Op maat in te richten werving en selectie software maakt het mogelijk om standaard zaken te automatiseren zoals jíj dat wilt, zodat je gemakkelijk, snel en doeltreffend online kunt werven en selecteren.

2. De werving- en selectietool is volledig

Jouw ideale werving en selectie software is natuurlijk volledig. Je moet bijvoorbeeld eenvoudig vacatures kunnen opstellen. Ook het posten van die vacatures op externe vacaturewebsites moet vanzelfsprekend zijn, net als het hebben van een eigen jobboard. Zo kun je de vacatures vanuit het systeem terug laten komen op je eigen website. En wat dacht je van cv parsing, automatische notificaties en een koppeling met de onboarding? De juiste, meest volledige werving en selectie software neemt alle administratieve rompslomp rondom het werven en selecteren voor je weg.

3. Je kunt uitleg krijgen bij de werving- en selectietool

Hoe gebruiksvriendelijk de tool die je kiest ook is, kijk of je een training kunt volgen. Het is namelijk altijd handig om met het opzetten van de software hulp te krijgen van een ervaren iemand. Zo is de tool sneller up and running en kun je vragen stellen als je iets niet helemaal begrijpt.

4. De werving- en selectietool helpt je met het beheren van je processen

Online werven en selecteren met de juiste tool helpt je met het beheren van je processen. De juiste tool geeft jouw bijvoorbeeld volledige controle over de verschillende rollen. Jij bepaalt dan wie in de software wat mag doen. Daardoor heb jij automatisch meer grip op je processen. Maar kijk ook of er een eenvoudig overzicht in de software zit, zodat je gemakkelijk kunt zien wie wat doet en vooral ook: wanneer wat gebeurt. Zo kun je eenvoudig iedere stap in het proces beheren.

5. De werving- en selectietool is onderdeel van een groter platform

In het meest ideale geval is de werving en selectie software onderdeel van een groter platform. Een digitaal dossier, digitale urenregistratie, digitale verlofregistratie, digitale onkostendeclaraties: er zijn tools op de markt die veel meer bieden dan alleen werving en selectie. Ja je kunt nog veel uitgebreidere Werving & Selectie of Recruitment tools krijgen, maar de vraag is of je dat ook echt nodig hebt! Zo helpt de werving- en selectiemodule in platform voor flexwerk e-UUR jou met het winnen van tijd en het verbeteren van al jouw administratieve processen – niet alleen het proces rondom werving en selectie.

Meer weten over een platform voor flexwerk

Het ideale platform waar we het eerder over hadden? Dat is dus e-UUR. Ontdek vandaag nog wat de werving- en selectiemodule in e-UUR voor jouw organisatie kan betekenen.

Ontdek online werven en selecteren

Stan Olde Wieverink

Over Stan Olde Wieverink

Elk bedrijf heeft verhalen te vertellen. Niet alleen verhalen over zichzelf, maar ook verhalen van klanten! Verhalen die niet alleen de doelgroep aanspreken, informeren, verrassen en beïnvloeden, maar verhalen die ook echt laten zien hoe het verschil gemaakt kan worden! Als online marketeer bij Akyla combineer ik dagelijks gave verhalen met creatieve marketing. Ik help professionals van uitzenders en payrollers om oplossingen te vinden voor specifieke problemen binnen de branche. Oplossingen die passen bij hun unieke identiteit. Oplossingen die hen helpen om hun inleners en flexkrachten beter te bedienen.

97 artikelen van Stan

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!